Canonical news

Εικόνα: mckondas

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ubuntu phone στην CES 2013.Μα καλά, τι σκέφτονται εκεί στην Canonical;

Στην περσινή CES μας έδειξαν ένα "beta" video για το ubuntu tv, που στην ουσία θα είναι η έκδοση 12.04 μέσα σε μια τηλεόραση. Ακόμα βέβαια δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή σε αυτό το θέμα γιατί ψάχνουν για εταιρίες που θα στηρίξουν το βήμα αυτό.

Μετά μας έδειξαν το ubuntu for android. Εδώ το concept είναι vm. Έχεις ένα smartphone που μπορείς να το έχεις και σαν υπολογιστή (desktop δεν το λες). Δηλαδή, έχεις κανονικά το smartphone και είσαι σπίτι ή στο γραφείο, τοποθετείς το κινητό στο dock station (δεν ξέρω αν λειτουργεί χωρίς το dock, μόνο με καλώδια μιας και είναι σε εξέλιξη) και στην οθόνη ή στην τηλεόραση εμφανίζετε το γραφικό περιβάλλον του ubuntu 12.04 (μάλλον και εδώ).

Και πάμε τώρα στο ubuntu phone. Στο βίντεο που θα βρείτε εδώ θα δείτε ότι έχουν εγκαταστήσει ( και εδώ μάλλον) την έκδοση 12.04, αλλά με τροποποιημένο το γραφικό περιβάλλον unity για κινητά αλλά και tablets. Στην έκθεση είχαν το ubuntu phone εγκατεστημένο στο galaxy nexus. Το κακό είναι ότι σύμφωνα με τα νέα θα μπορείς να κάνεις εγκατάσταση μόνο άν η εταιρία έχει ξεκλειδώσει το κινητό για να δεχθεί την αλλαγή αυτή. Δεν υπάρχουν ακόμα νέα (είναι αρκετά νωρίς) για το άν γίνει αυτή η αλλαγή στο software συνεπαγεται με αυτόματη διακοπή της εγγύησης. Το καλό νέο από την άλλη, είναι ότι θα μπορούμε να κάνουμε την εγκατάσταση μόνοι μας, όπως στο desktop ή στο laptop, δηλαδή πανέυκολο.