Νέα πλατφόρμα AMD Opteron 6000 Series με 8-πύρινους και 12-πύρινους x86 επεξεργαστές.

Εικόνα: mckondas

Η πλατφόρμα AMD Opteron™ 6000 Series με Direct Connect Architecture 2,0 προσφέρει περισσότερους πυρήνες και μνήμη με λιγότερα χρήματα.

Μέχρι και 119% βελτίωση των επιδόσεων, διατηρώντας παράλληλα
χαμηλή τιμή αλλά και κατανάλωση ενέργειας

Η AMD ανακοινώνει τη διάθεση της νέας πλατφόρμας για servers, η οποία φέρει τους πρώτους στον κόσμο 8-πύρινους και 12-πύρινους x86 επεξεργαστές. Η πλατφόρμα AMD Opteron 6000 Series εκπληρώνει τις σημερινές ανάγκες της αγοράς server, προσφέροντας εξαιρετικά υψηλή επίδοση, αποδοτικότητα καταναλισκόμενης ενέργειας, αξία – εφόσον προσφέρει περισσότερους πυρήνες και μνήμη σε χαμηλότερη τιμή. Επίσης, οι ισχυρότεροι επίσημοι κατασκευαστές (OEMs), όπως οι HP, Dell, Acer Group, Cray, και SGI, εισάγουν νέα συστήματα βασισμένα σε αυτήν την ιδιαίτερα επεκτάσιμη και αξιόπιστη πλατφόρμα.

AMD Opteron 6000 Series platform, χαρακτηριστικά:

• Οι 8-πύρινοι και 12-πύρινοι server επεξεργαστές αποδίδουν έως και δύο φορές περισσότερο από την προηγούμενη γενιά 6-πυρήνων επεξεργαστών της AMD.

• Ενσωματωμένο, ενισχυμένο memory controller, το οποίο υποστηρίζει τέσσερα κανάλια DDR3-μνήμης για βελτίωση μέχρι και 2,5 φορές στο συνολικό εύρος της μνήμης.

• 33% περισσότερα κανάλια μνήμης ανά επεξεργαστή από τις ανταγωνιστικές επιλογές 2P-επεξεργαστών.

• 50% υψηλότερη χωρητικότητα DIMM (έως και 12 ανά επεξεργαστή) σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές, αυξάνοντας τη συνολική διαθέσιμη μνήμη και βελτιώνοντας το virtualizatiοn, το database και τις HPC εφαρμογές.

• Η σειρά AMD 5600 chipset διαθέτει I/O virtualization, τεχνολογία HyperTransport 3.0 και PCI Express 2.0.

• Σε μια σύγκριση μεταξύ της καλύτερης σε επιδόσεις 4P πλατφόρμας AMD και της καλύτερης σε επιδόσεις ανταγωνιστικής 2P πλατφόρμας, οι χρήστες μπορούν να αναγνωρίσουν μέχρι και διπλάσια απόδοση, με περισσότερο από 10% χαμηλότερη τιμή επεξεργαστή.

• Νέες, σημαντικές δυνατότητες διαχείρισης ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του C1E power state για εξοικονόμηση ενέργειας σε κατάσταση αναμονής, όπως το Advanced Platform Management Link (APML), που επιτρέπει στην πλατφόρμα την παρακολούθηση ισχύος και δύναμης, και την τεχνολογία AMD CoolSpeed, που αυτόματα μειώνει το power state, εάν η θερμοκρασία υπερβεί το επιτρεπόμενο όριο.
• Ευρύ φάσμα επιλογών ενέργειας και επιδόσεων, χωρίς συμβιβασμό στο κυρίως μενού των επιλογών.

• Συμβατότητα με chipset και socket για 2P και 4P, ενώ παράλληλα είναι συμβατή με τους επικείμενους επεξεργαστές της επόμενης γενιάς AMD, με την κωδική ονομασία «Bulldozer».

 

 

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

ΠΛΗΡΕΣ PATH: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=120197&cid=36