Mouse LED mod

Εικόνα: panigrc
Μετά από πολύ καιρό, πήρα την απόφαση να modάρω το LED του ποντικιού που δεν χρησιμοποιούσα. Από εκεί που φοβόμουν πως θα είναι πάρα πολύ δύσκολο τελικά αποδείχτηκε πολύ εύκολο. Οι κολλήσεις του LED ήταν απλές και ξεκόλλησαν σαν λιωμένο βούτυρο. Το μπλε LED αν και άλλου χρώματος ή/και τύπου κάνει το "μάτι" να δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα εργαλεία που χρειάζονται είναι ελάχιστα. Προτείνω να το κάνετε ανεπιφύλακτα, ειδικά αν έχετε κάποιο φτηνό οπτικό ποντίκι.

Να το πολυαγαπημένο μου ποντικάκι



είναι ασύρματο και το πάει μαζί με το πληκτρολόγιο που το αγόρασα πριν από αρκετά χρόνια.
Σταμάτησα να το χρησιμοποιώ εδώ και καιρό γιατί αν μπορείτε να διακρίνετε το πίσω μέρος του ποντικιού έχει σπάσει από τα πεσίματα. Και επειδή το πίσω μέρος κρατάει κόντρα τις μπαταρίες, δεν κάνανε καλή επαφή και με νευρίαζε.



Τα εργαλεία που χρειάστηκα είναι τα εξής:

* Κατσαβίδι
* Μυτοτσίμπιδο/πενσάκι/κοφτάκι
* Δοκιμαστικό για το LED (μία απλή θήκη μπαταριών)
* Το κολλητήρι φυσικά
* Αλοιφή καθαρισμού (soldering paste)
* Σύρμα που απορροφά το καλάι
* Καλάι
* και φυσικά το μπλε ultrabright LED



Εδώ δοκιμάζω το LED να δω αν δουλεύει καλά, γιατί μερικές φορές τα καίω και δεν τα πετάω.



Έβγαλα το καπάκι των μπαταριών και ξεβίδωσα την βίδα που κρατά το ποντίκι ενωμένο.



Το ποντίκι χωρίς το πάνω κάλυμμα όπου αποκαλύπτεται το μεγαλειώδες κύκλωμα.



Βγάζω και το από κάτω κάλυμμα το οποίο δυστυχώς είναι κόκκινο και το νέο μου LED δεν θα λάμπει και πολύ.



Από κάτω.



Αφαιρώ το διάφανο πλαστικό προστατευτικό του αισθητήρα και του LED.



Το κύκλωμα χωρίζεται σε δύο μέρη οπότε εγώ κρατώ μόνο το κομμάτι που χρειάζεται να modάρω. Επίσης δεν θα βλέπετε που είναι το LED γιατί είναι κρυμμένο κάτω από ένα μαύρο πλαστικό κάλυμμα το οποίο αφαιρώ στην επόμενη φωτογραφία.



Εδώ φαίνεται καθαρά το LED.



Από την κάτω πλευρά την οποία θα πειράξω, ξεκολλώντας τις κολλήσεις του LED και τη θέση του θα την πάρει το καινούριο. Οι κολλήσεις που θα πειράξω είναι οι τέρμα επάνω στη γωνία.



Δυστυχώς δεν έχω περισσότερα από δύο χέρια για να τραβώ φωτογραφίες παράλληλα με τις κολλήσεις οπότε στη φωτογραφία φαίνεται κατ' ευθείαν το καινούριο μπλε LED. Το πιο δύσκολο ήταν να υπολογίσω να έρθει και να "κάτσει" ακριβώς όπως ήταν το παλιό, για να μην έχω προβλήματα.



Τέλος βλέπετε το ποντικάκι μου με ανανεωμένο ΜΠΛΕ ΦΩΣ !



Παρεμπιπτόντως το ποντικάκι μου δουλεύει μια χαρά. Κόλλησα και τα σημεία που ήταν σπασμένο χρησιμοποιώντας συρματάκια και το κολλητήρι και μπορώ να πω πως είναι πιο γερό και από καινούριο.

Και δεν μπορούσα να παραλείψω μία φωτογραφία στο σκοτάδι όπου φαίνεται όλο το μεγαλείο του μπλε.

Σχόλια

Εικόνα: panigrc
Δυστυχώς το ποντίκι ψώφησε μετά από μία αρκετά μεγάλη πτώση που είχε λόγω γλιστρήματος της επιφανείας. Laughing out loud Laughing out loud Το LED δουλεύει αλλά το ποντίκι όχι Laughing out loud
Εικόνα: diablo
Πολύ ωραία το αρούρι σου!
Το μπλέ είναι ολα τα λεφτα!!!
Εικόνα: panigrc
Ναι μια χαρά δουλεύει στο γραφείο που το έβαλα που είναι καφέ (ξύλο). Δεν δοκίμασα άλλες επιφάνειες για να πω την αλήθεια αλλά πιστεύω πως δεν θα έχει πρόβλημα. Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι η κατανάλωση του LED που δεν ξέρω τη διαφορά θα έχει με το παλιό.
Εικόνα: JohnKaL-
Και εγώ αυτό που λέει ο joko αναρωτιέμαι ..
Εικόνα: joko
Πολύ καλό φιλαράκι.Συγχαρητηρια.Να σου κάνω όμως μια ερώτηση? Δεν υπάρχει πρόβλημα με το μπλέ λεντακι? αναγνωρίζεται κανονικά σε όλες τις επιφάνειες? Γιατι είχα κάνει ένα παρόμοιο modάρισμα με πράσινο led και στις σκούρες επιφάνειες δεν κουνιόταν πολυ καλά...
i'D LIKE TO KNOW GOD'S THOUGHTS...! THE REST ARE JUST DETAILS...
Εικόνα: panigrc
Ευχαριστώ Smile
Αν δεν ήταν ο πάτος κόκκινος θα ήταν πολύ καλύτερο
Εικόνα: SAMSONIC
καλά μιλάμε πολύ ωραίο!

μπράβο pani!


πολύ καλό!!!