Διάφορα βαψήματα από τον nethead

Εικόνα: panigrc

Ο nethead έγραψε έναν αρκετά μεγάλο οδηγό για διάφορα βαψήματα που μπορεί να κάνει κανείς στο κουτί και σε άλλα μέρη του υπολογιστή. Ο οδηγός περιλαμβάνει τρόπους βαψήματος για ποντίκι, cd rom, ανεμιστήρα. Διαβάστε το !!!

Βάψιμο του Case:

Λοιπόν, πρώτα σκεφτόμαστε το τι θέλουμε να βάψουμε (μια καλή ιδέα είναι να βαφτεί όλο το κουτί εκτός τον σκελετό του (δλδ μόνο τα πλαϊνά του)).

Τι θα χρειαστούμε:

  1. 1 κουτί Αστάρι Σπρέι (προτιμείστε άσπρο η γκρι για να βγει πιο ¨φωτεινό¨ το χρώμα
  2. 2 κουτιά Σπρέι Χρώμα της επιλογής σας
  3. 1 κουτί Βερνίκι σπρέι
  4. 3 κομμάτια "σκληρό" γυαλόχαρτο και 1 κομμάτι "μαλακό" (το μαλακό είναι για τα πλαστικά κ το σκληρό για τα πλαϊνά)
  5. 1 κουτί UV-reactive σπρέι (ότι χρώματος θέλουμε, προαιρετικά)

Βάψιμο Κουτιού

Αναλυτικότερες οδηγίες μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ στο PC Mods -> Βάψιμο Κουτιού όπου έχει γράψει πολύ ωραία το team του X-Park.

So ξεκινάμε, βγάζουμε τα πλαϊνά και το μπροστινό πλαστικό μέρος του υπολογιστή και με ένα κομμάτι γυαλλοχαρτο ξύνουμε μέχρι να φύγει όλη η εργοστασιακή μπόγια (το πλαστικό μέρος το ξύνουμε απλά να "γρατσουνισθεί" λίγο (ελαφρά)) . Παίρνουμε το αστάρι και περνάμε όλα τα μέρη που θέλουμε να βάψουμε (1 η 2 χέρια), με προσοχή να μην "στάξει". μόλις στεγνώσει περνάμε και το χρώμα της επιλογής μας (και αυτό με προσοχή Cool) (2 η 3 χέρια όπου ανάμεσα να υπάρχει κάποιος αρκετός χρόνος)

Ναι το ξέρω, έχει στάξει(τα έχω διορθώσει όλα :>) Στη μέση θα γίνει τρυπά για βολτόμετρο :>

Χμ..Το πλαϊνό με το παράθυρο δεν το έχω βάψει ακόμα.

Μετά από ένα 24ωρο που θα περάσει μόλις βαφτούν όλα, παίρνουμε το Βερνίκι και ξεκινάμε να περνάμε όλα τα βαμμένα μέρη του υπολογιστή. (1-2 χέρια ανάλογα) Έτσι θα πετύχουμε λάμψη και γυαλάδα (πράγμα πολύ ωραίο.)

Βάψιμο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ!!! (!!!με προσοχή!!!)

(Προαιρετικά αν έχουμε "παράθυρο" - εάν δεν έχετε φτιάξτε ένα Laughing out loud)

Βγάζουμε τα πάντα από το εσωτερικό του υπολογιστή και παίρνουμε το αστάρι και περνάμε το μέρος που θα βαφτεί. Μόλις στεγνώσει παίρνουμε το UV-REACTIVE (Χρώμα της επιλογής μας) σπρέι και βάφουμε όλα τα εμφανή από το παράθυρο μέρη και το αφήνουμε να στεγνώσει! Όλα οκ τώρα! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ!

Βιδώστε τα μέρη του υπολογιστή που βγάλατε πριν και μετά τα πλαϊνά, εάν έχετε λάμπα μαύρου φωτός (black light - uv) θα βλέπετε από το παράθυρο το εσωτερικό να λάμπει :>. (Το εσωτερικό του Κουτιού μου το έχω βάψει έντονο πράσινο UV-reactive και όταν είναι αναμμένη η λάμπα είναι απλά ΤΕΛΕΙΟ!!!)

Το κουτί μέσα. Μην το βλέπετε έτσι έχει τα χαλιά του ε; Με αναμμένη την λάμπα είναι απλά ΘΕΪΚΟ!

Βάψιμο άλλων κομματιών

Π.Χ.: Μπροστινο μέρος CD-ROM, ανεμιστήρα, κτλ. (ότι θέλετε να βάψετε βασικά)

1. μπροστινό μέρος CD-ROM:

Βγάζουμε από την συσκευή το μπροστινό πλαστικό κομμάτι και το τρίβουμε ελαφρά με ένα κομμάτι γυαλόχαρτο. Έπειτα το περνάμε ένα χέρι με αστάρι, το αφήνουμε να στεγνώσει και περνάμε δύο ή τρία χέρια το χρώμα που προτιμάμε. Μόλις στεγνώσει, την επόμενη μέρα το περνάμε και αυτό με βερνίκι. (Εγώ προσωπικά έχω βάλει δύο χρώματα πράσινο και κόκκινο και το αποτέλεσμα μπορώ να πω ότι είναι αρκετά εντυπωσιακό)

2. Ανεμιστήρας:

Βγάζουμε από τον ανεμιστήρα το εσωτερικό του (αυτό που γυρνάει(lol)) με προσοχή να μην σπάσει από κάτω. Το περνάμε με αστάρι και έπειτα με κάποιο πολύ έντονο βερνικόχρωμα. Τέλος το βάζουμε στη θέση του και τον βιδώνουμε εκεί που ήταν. Κάπως ποιο εντυπωσιακό θα είναι εάν βάλουμε και ledακια στον ανεμιστήρα.

...Για να δούμε πως:

2.1 Leds σε ανεμιστήρα:

Πριν βάλετε ***(αυτό που γυρνάει(ahehaheaheha)) στην θέση του θα μπορούσαν να μπουν φωτάκια κάνοντας δύο ή τρεις τρύπες γύρω γύρω από το τετράγωνο(την βάση) χρησιμοποιώντας ένα τρυπανάκι. Τώρα, το μέγεθος της κάθε τρύπας ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος του led. Μόλις γίνουν οι τρύπες βάζουμε τα ledακια όσο πιο έξω γίνετε για να μην "βρίσκει" όταν γυρίζει. Όταν βρούμε το κατάλληλο σημείο τα κολλάμε η με κόλα στιγμής η με σιλικόνη, και έπειτα βάζουμε και το εσωτερικό του στη θέση του...

Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό. Εγώ αυτό που έκανα ήταν να περάσω το εσωτερικό του ανεμιστήρα μόνο με Βερνίκι για να γυαλίζει με τα ledακια.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μπορεί να κάνετε ζημία στον ανεμιστήρα άμα δεν κάνετε κάτι σωστά, όποτε αγοραστέ κάποιον έτοιμο ανεμιστήρα (διάφανο :>)

3. Ποντίκι:

Ξεβιδώνουμε από κάτω το mouse μας και αφαιρούμαι το πάνω μέρος και έπειτα αφαιρούμε τα κουμπιά (που είναι στο πάνω μέρος και αυτά). Η συνέχεια είναι απλή, 1. Ξύσιμο, 2. Αστάρι, 3. Χρώμα, και τέλος 4. Βερνίκι. και στα κουμπιά και στο υπόλοιπο κομμάτι.

Χρειάζεται αρκετή προσοχή... Αλλά το αποτέλεσμα θα σας αρέσει...(εμένα μου αρέσει πολύ...το κόκκινο μου ποντίκι :>)

Τέλος

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν φέρω καμία ευθύνη εάν το αποτέλεσμα δεν σας αρέσει η κάτι πήγε στραβά από δικιά σας απροσεξια. Αυτο σημαίνει ότι ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ! USE THESE INSTRUCTIONS ON UR OWN RISK!

(μια πολύ καλή ιδέα είναι να βαφτεί και το "σασί" της οθόνης...Θα το κοιτάξω Laughing out loud)

Ελπίζω να βοήθησα Κάπως οποίους χρειαζόντουσαν κάτι από αυτά, άντε τα λεμε γιατί δεν την παλεύω άλλο με τα ελληνικά! Sad sorry για τα ορθογραφικά και το μέγεθος, αλλά πιστεύω ότι άξιζε τον κόπο...

Σχόλιο του διορθωτή: Πρέπει να προσθέσω πως μου πήρε κάμποση ώρα να το διορθώσω αλλά και εγώ πιστεύω πως άξιζε τον κόπο.