Η Microsoft ανακοίνωσε ειδική έκδοση των επερχόμενων Windows 7 για την Ευρώπη χωρίς Internet Explorer 8, με την ονομασία «Window

Εικόνα: mckondas
Όπως είχε γίνει και στο παρελθόν (πχ με τα Windows XP) η Microsoft αποφάσισε (και ανακοίνωσε αντίστοιχα) ότι θα εκδώσει μια ειδική έκδοση των Windows 7 για την Ευρωπαϊκή αγορά, με πλήρη απουσία του Internet Explorer 8 ή οποιουδήποτε άλλου προγράμματος για σερφάρισμα στο Διαδίκτυο.



Προφανώς η Microsoft θεώρησε ότι πρέπει να συμμορφωθεί ως προς τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα γνωστά θέματα περί μονοπωλιακής τακτικής και αθέμιτου ανταγωνισμού και έτσι προέβη στην δημιουργία της «light» έκδοσης των Windows 7 για την Ευρώπη.

Όμως έχει και ένα «παραθυράκι» η ιστορία: στους κατασκευαστές/ μεταπωλητές η Microsoft θα προσφέρει τον Internet Explorer 8 (προαιρετικά μπορούν να προσθέσουν και άλλα αντίστοιχα προγράμματα όπως, FireFox, Opera) ώστε αν το θελήσουν να το προσφέρουν με κάθε αγορά ενός PC με Windows 7, υπό την μορφή CD ή ως αρχείου για κατέβασμα από την ιστοσελίδα τους.

Με λίγα λόγια, ναι μεν θα ισχύσουν οι υποδείξεις / περιορισμοί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά είναι δυνατόν ουσιαστικά να μην εφαρμοστούν λόγω «παραθύρου» δε…

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr
ΠΛΗΡΕΣ PATH: www.zougla.gr/news.php?id=46392