Παράταση μέχρι 10 Φλεβάρη για τα Windows 7

Εικόνα: mckondas
Τελικά η εταιρεία Microsoft έδωσε παράταση χρόνου για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τα Windows 7, σε δοκιμαστική (ή ατελή αν θέλετε) έκδοση.

Βλέπετε η τελική ημερομηνία ήταν η 24η Ιανουαρίου, αλλά λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από τους χρήστες, η ημερομηνία μετατέθηκε για τη 10η του Φλεβάρη.

Πιο συγκεκριμένα, στις 27 Ιανουαρίου στην επίσημη ιστοσελίδα της Microsoft για τα Windows 7 beta, θα εμφανιστεί προειδοποίηση που θα ενημερώνει για την επικείμενη ημερομηνία λήξης της διάθεσης στις 10 Φεβρουαρίου.

Όσοι χρήστες θα έχουν πριν τη 10η Φλεβάρη ξεκινήσει το «κατέβασμα», τότε θα μπορούν να συνεχίσουν (και να ολοκληρώσουν) το κατέβασμά τους μέχρι την 12η Φεβρουαρίου. Από εκεί και μετά, λήξη οριστική. Βέβαια αυτό το «οριστική» ισούται με το «επίσημη οριστική», γιατί σε δεκάδες ιστοσελίδες υπάρχουν τα Windows 7 beta (φυσικά «ανεπίσημες» σελίδες) διαθέσιμα προς κατέβασμα.

Επίσης, η Microsoft το γνωρίζει αυτό (αυτό έλειπε κιόλας, μετά από 25 χρόνια παρουσίας στο χώρο) εξ' ου και το ότι θα συνεχίσει να διαθέτει τα λεγόμενα «product keys» -που είναι απαραίτητα για να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος- ακόμα και μετά τις 12 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα με τα παραπάνω, κάποιες φήμες στο Διαδίκτυο έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν, οι οποίες κάνουν λόγο για διαφορετικές εκδόσεις -όταν κυκλοφορήσουν- των Windows 7.

Εδώ να σημειώσουμε ότι πρόκειται καθαρά και μόνο για φήμες και τίποτα παραπάνω, αν και οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι πρόκειται περί «λογικών» φημών, καθώς αναφέρονται σε εκδόσεις όπως Starter, Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate, γνωστές ήδη από τα Windows Vista.

Συνεπώς, διόλου παράξενο η Microsoft να ακολουθήσει παρόμοια πολιτική, αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς για να εικάζουμε με σιγουριά.

Τέλος για όσους θέλουν μεν να εγκαταστήσουν τα Windows 7 beta, αλλά δεν θέλουν να τα «ενεργοποιήσουν» (activation) δε, πληκτρολογώντας στη γραμμή εντολών «εκτέλεση» (run) την εντολή: «slmgr –rearm» (με κενό μεταξύ «slmgr» και «-rearm»), μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα νέα Windows άφοβα για περίοδο 120 ημερών.

Επίσημη ιστοσελίδα για να κατεβάσετε τα Windows 7: http://technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/dd353205.aspx.

Πηγή: www.zougla.gr
Πλήρες path: http://www.zougla.gr/news.php?id=21524