Phoenix Freeze…πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να κλειδώνετε τον υπολογιστή, όταν απομακρύνετε από αυτόν το κινητό σας;

Εικόνα: mckondas
Το μεγαλύτερο ποσοστό πλέον των εργαζομένων χρησιμοποιεί υπολογιστές. Παράλληλα αρκετοί συνεχίζουν την ενασχόληση και στον ελεύθερο χρόνο τους. Επίσης η τάση του καταναλωτικού κοινού προς τα laptop είναι σαφής. Όμως laptop, μαζί με κοινόχρηστους χώρους (όπως της εργασίας) δεν ταιριάζουν καλά και ορθά καταλάβατε, αναφερόμαστε στα αδιάκριτα μάτια.

Μια πολύ έξυπνη εφαρμογή για Windows XP / Vista των 32-bit (έπονται εκδόσεις για Mac OS και Windows 7) είναι το Phoenix Freeze, όπου στην ουσία μετατρέπει το κινητό τηλέφωνό σας σε…κλειδοκράτορα του υπολογιστή σας και μάλιστα πάρα πολύ εύκολα. Φανταστείτε την εξής εικόνα: στο χώρο εργασίας σας, δουλεύετε με τον υπολογιστή σας και πρέπει να μετακινηθείτε σε κάποιο άλλο χώρο εντός επαγγελματικού περιβάλλοντος.

Φεύγοντας λοιπόν από το γραφείο που είναι πάνω ο υπολογιστής και έχοντας μαζί το κινητό σας τηλέφωνο, ο υπολογιστής κλειδώνει αυτόματα. Την στιγμή που επιστρέφετε στο γραφείο -το κινητό πάντα μαζί- ο υπολογιστής ξεκλειδώνει πάλι αυτόματα, επιτρέποντας να συνεχίσετε να τον χρησιμοποιείτε σαν να μην έγινε τίποτα. Μάλιστα μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε να σβήνει (πχ κατάσταση λειτουργίας stand by) αντί να κλειδώνει μόνο, εξοικονομώντας έτσι και μπαταρία.

Αυτό το κολπάκι επιτυγχάνεται απλά και μόνο με την απομάκρυνση του κινητού σας από τον υπολογιστή και τίποτα άλλο. Το μοναδικό που χρειάζεστε είναι να διαθέτει ο υπολογιστής και το κινητό τηλέφωνο Bluetooth και φυσικά το προγραμματάκι Phoenix Freeze, το οποίο εγκαθίσταται μόνο στον υπολογιστή και όχι στο κινητό. Το πιο ωραίο; Προς το παρόν διατίθεται δωρεάν σε δοκιμαστική έκδοση των 14 ημερών. Μπορείτε να το βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα: http://www.phoenixfreeze.com/ .

Πηγή: www.zougla.gr
Πλήρες path: http://www.zougla.gr/news.php?id=39090