Creative Commons

Εικόνα: panigrc
Αν παρατηρήσατε από την αλλαγή της εμφάνισης του X-Park τέρμα κάτω δεξιά υπάχει ένα μικρό εικονιδιάκι που αν το πατήσετε βγαίνει μία σελίδα ονομαζόμενη Creative Commons Deed.



Τί είναι το Creative Commons; Το Creative Commons παρέχει δωρεάν εργαλεία που επιτρέπουν στους συγγραφείς, επιστήμονες, καλλιτέχνες και εκπαιδευτές να χαρακτηρίζουν εύκολα τις δημιουργικές εργασίες τους με τις ελευθερίες που θέλουν να φέρουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήτε το CC για να αλλάξετε τους όρους των πνευματικών δικαιώματων από "All Rights Reserved" σε "Some Rights Reserved" δηλαδή από όλα τα δικαιώματα κατωχυρωμένα σε μερικά δικαιώματα κατοχυρωμένα.

Έτσι λοιπόν όσες πληροφορίες έχω δημοσιεύσει εγώ (panigrc) όπως άρθρα, νέα, σχόλια κλπ βρίσκονται υπό τους κανονισμούς της άδειας Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 που σημαίνει πως μπορείτε να αντιγράψετε, αναδημοσιεύσετε, τροποποιήσετε και να μεταδόσετε τα παραπάνω, αρκεί να γίνεται αναφορά στην πηγή δηλαδή στο X-Park, να μην χρησιμοποίηθούν με οποιοδήποτε τρόπο εμπορικά και να βρίσκονται υπό τους ίδιους κανονισμούς αδείας.

Με αυτή την άδεια λοιπόν, αν έχετε κάποιο site, φόρουμ, blog, περιοδικό βάλτε ελεύθερα τα άρθρα μου και τα νέα μου χωρίς κανένα πρόβλημα αρκεί βεβαια να πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις.
Ένα λινκ δεν είναι και τόσο φοβερό πιστεύω.