Το Ubuntu 10.04 beta τώρα διαθέσιμο για κατέβασμα

Εικόνα: panigrc

Με την τελική έκδοση του Ubuntu 10.04 σε λιγότερο από ένα μήνα, τα πράματα φαίνεται να είναι όλα στην ώρα τους για την Canonical. Πριν λίγες μέρες Η σελίδα λήψης της έκδοσης Lucid beta ζωντάνεψε και οι ανυπόμονοι tester αμέσως κατέβασαν την έκδοση.

Το να βλέπεις το Lucid να εξελίσσεται, είναι συναρπαστικό. Είναι φανερό πως η Canonical έχει ως στόχο να δημιουργήσει μία έκδοση του Ubuntu η οποία να είναι ελκυστική σε ένα ευρύτερο φάσμα χρηστών με ένα μεγαλύτερο σετ προγραμμάτων, νέων οπτικών εφέ, εύκολη πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα μέσω του Gwibber, και ένα σωρό άλλων βελτιώσεων.

Μία σπουδαία προσθήκη στην beta έκδοση είναι το Wubi. Αν δεν το γνωρίζετε είδη, το Wubi είναι ένα πρόγραμμα των Windows που σας δίνει την δυνατότητα εγκατάστασης του Ubuntu στον ίδιο δίσκο με τα Windows. Είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να δοκιμάσετε έτσι το Ubuntu, ή να το αφήσετε μόνιμα στο σύστημά σας. Αν δοκιμάσετε τώρα το Ubuntu 10.04 είναι σημαντικό να θυμάστε πως μπορεί να υπάρξουν κάποια προβλήματα. Υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει (και πολλά bug να λυθούν).

Συνολικά ωστόσο το Lucid beta είναι γρήγορο, πολύ χρηστικό, και σίγουρα βλέπω πολλοί χρήστες να βάζουν και να χρησιμοποιούν το 10.04 ως το κύριο λειτουργικό σύστημά τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι βελτιώσεις στο Lucid θα βοηθήσουν να μεγαλώσει την αγοραστική δύναμη του Ubuntu.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Ubuntu 10.04 beta και να το δοκιμάσετε και οι ίδιοι!

Σχόλια

Εικόνα: mckondas

Πέθανε κιόλας το karmic koala ε; Είναι γρήγοροι οι linuxάδες. Tongue

Εικόνα: mckondas

Έρχεται νέα έκδοση. Η 10.04 lts. Σε 16 μερούλες θα είναι μαζί μας.

Εικόνα: mckondas
8 μερούλες ακόμα.