Φυσικό πληκτρολόγιο σε οθόνη αφής

Εικόνα: mckondas

Η Tactus μας εξέπληξε στην έκθεση της CES 2013, ανακοινώνοντας μια νέα τεχνολογία, που προσφέρει στις οθόνες αφής, μια ανάγλυφη επιφάνεια.Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και το site της ίδιας της εταιρίας (και με το βίντεο που ακολουθεί), η Tactus κατασκέυασε μια επιφάνεια που δίνει την δυνατότητα στην οθόνη του tablet μας να δημιουργεί εξογκώματα πάνω από κάθε πλήκτρο. Δηλαδή όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το πληκτρολόγιο για να στείλουμε μήνυμα ή να γράψουμε κάτι κατά την πλοήγησή μας στο internet, η οθόνη από επίπεδη στο σημείο που εμφανίζονται τα γράμματα του πληκτρολογίου αρχίζουν να φουσκώνουν.

Βεβαίως, μετά από την χρήση του πληκτρολογίου, η οθόνη επιστρέφει στην επίπεδη μορφή της. Άν και αυτό πέρνει λίγα παραπάνω δευτερόλεπτα από ότι το φούσκωμα, μην ξεχνάμε όμως ότι η τεχνολογία αυτή είναι αρκετά νέα και εξελίσσεται μέρα με την μέρα.

Στα επόμενα βήματα της τεχνολογίας αυτής, είναι η οθόνη εμφανίζει και πληκτρολόγιο κλήσης και gamepad, το αμέσως επόμενο είναι όλη η οθόνη να δημιουργεί μια ανάγλυφη επιφάνεια που θα λειτουργεί με τους χάρτες πχ της google και θα εμφανίζει τις υψομετρικές διαφορές στο terrain των χαρτών.